Iubirea de sine-acceptare, iertare si autenticitate.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

“In ziua in care m-am iubit cu adevarat am inceput sa ma eliberez de tot ceea ce nu era benefic…. persoane, situatii, tot ceea ce imi consuma energia. La inceput ratiunea mea numea asta egoism. Astazi stiu ca aceasta se numeste IUBIRE DE SINE.” – Charlie Chaplin

Suntem obisnuiti sa ne indreptam atentia catre tot ceea ce se intampla in exteriorul nostru, fara sa stim cine suntem sau ce ne dorim cu adevarat. Ne traim viata in functie de oamenii din jur, de ceea ce isi doresc ei, fara sa ne gandim prea mult la noi. Este important sa intelegem ca cea mai importanta relatie este cea cu noi insine, sa ne iubim si sa ne pretuim asa cum suntem.

Esenta iubirii de sine este sa iti asculti intuitia, sa inveti sa asculti ce iti spune corpul despre nevoile pe care le ai, iar asta inseamna sa incepi sa te cunosti mai bine. Intelegnadu-te mai bine, te poti accepta mai usor, iar acceptandu-te mai usor iti poti creste increderea in tine.

Nu poti sa schimbi nimic in bine in viata ta daca  nu te poti iubi mai intai pe tine insuti.

Iata cateva sugestii referitoare la cum  poti incepe sa inveti sa te iubesti:

Fa ceea ce te bucura. Bucura-te de viata ca si cand te afli in vacanta. Nu te poticni in tot felul de scuze și blocaje pentru a nu face ceea ce te relaxeaza si te face fericit. Depaseste barierele si actioneaza!

Ai rabdare cu tine. La fel cum ai incredere in tine cand ai un succes, fii tolerant atunci cand nu ai reusit sa faci ceea ce ti-ai propus.

Inceteaza sa te mai ingrijorezi. Grijile nu fac altceva decat sa te blocheze si mai mult in situatia in care te afli, sa-ti scada energia si sa te opreasca sa actionezi.

Oferă iubire. Iubeste-i pe ceilalti nu pentru ceea ce sunt ei, ci pentru ceea ce esti tu in raport cu ei, iar in felul acesta dispar si asteptarile.

Accepta-ti si ”minusurile”. Fa o listă cu 5 motive pentru care  nu te placi, nereusitele si „calitatile” pe care nu le iubesti la tine.

Iubeste-ti corpul si fa sport cu zambet. Renunta la exercitiile fizice care nu te fac sa zambesti si alege activitati  care te fac sa te simti bine. Nu facem sport pentru ca asa trebuie, ci pentru ca ne place ceea ce facem.

Fa ceva doar pentru tine. Este minunat atunci cand faci tot felul de chestii pentru cei din jur, dar este și mai minunat atunci cand faci ceva doar pentru tine. Atunci cand tu esti singurul care beneficiaza de toata atentia ta.

sursa (foto)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Receive all updates via Facebook.

Just click the button below.