Cuplurile care rad mult  sunt optimiste incurabile si  au o viata mai lunga.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Cuplurile care rad la unison macar zece minute pe zi sunt  semnificativ mai stabile, frecventa certurilor este de doua ori mai redusa, iar rata divorturilor este cu pana la patru ori mai mica decat la cuplurile care rad o data pe saptamana sau mai rar. Copiii din familiile in care rasul este o prezenta zilnica se dezvolta mental si afectiv mai repede, au rezultate scolare mai bune si o mai mare incredere in ei decat cei din familiile “serioase”.

Faptul ca avem simtul umorului ne ajuta sa trecem mai usor peste dificultatile in cuplu.

1. Iarta mult mai usor

Se pare ca oamenii care se declara ca fiind optimisti iarta mult mai usor, din simplul motiv ca aleg partea cea mai buna a lucrurilor care le sunt prezentate. In loc sa ia ofensele personal, acestia se gandesc la imaginea de ansamblu si cauta posibile cauze ale comportamentelor ofensatoare, fiind astfel mult mai empatici, intelegatori si inclinati spre iertare.

2. Au mai putine idei fixe

Optimistii sunt putin predispusi sa se fixeze asupra gandurilor sau comportamentelor neproductive sau negative. Persoanele optimiste au asteptari pozitive care contribuie la bunastarea lor emotionala si nu persista, analizand la nesfarsit, asupra lucrurilor neplacute care li se intampla in viata.

3. Sunt mai putin stresati

Persoanele optimiste au  un nivel de cortizol mai scazut datorita faptului ca nu persista in mod nejustificat asupra problemelor si dificultatilor de care, inevitabil, au parte. Nivelul marit al crtizolului  a fost asociat cu o serie de probleme de s?n?tate precum depresia, cre?terea în greutate, bolile cardiace sau reducerea densit??ii osoase.

4. Sunt  mai recunoscatori

Dispozitia unei persoane de a resimti recunostinta este legata, in mod pozitiv, de prezenta optimismului. Mentalitatea de a vedea intotdeauna partea plina a paharului ii face sa aprecieze ceea ce au bun in viata.

In orice relatie de cuplu, nu poate fi numai lapte si miere, viata este facuta si din momente mai grele, momente menite sa sudeze relatia celor doi si sa ii apropie mai mult. Toate aceste aspecte sunt importante, dar as spune ca, in momentele grele, de cumpana ale cuplului, optimismul este esential, optimismul si speranta ca va fi bine, ca impreuna vor depasi momentul dificil si ca maine viata lor poate fi cu mult mai frumoasa.  Aceasta este o nevoie esentiala a cuplului, nevoia de a visa si de a spera in mai bine. In lipsa optimismului, aceasta nevoie nu ar putea fi satisfacuta.

sursa (foto)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Receive all updates via Facebook.

Just click the button below.