Psihoterapie Psihosomatica
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Madalina Tiriac_psihoterapeut

Cum poate mintea sa vindece corpul?

Cand vorbim despre imbolnavire, ne gandim doar la microbi si alimentatie.
Dar, aspectele emotionale si spirituale sunt la fel de importante pentru sanatate, jucand adesea un rol foarte important in echilibrul organismului.

Microbii sunt respinsi de sistemul imunitar, dar sentimentele provin din interior, unde nu avem atat de multe mijloace de aparare – pentru ca suntem singuri cu noi insine si pentru ca educatia pe care o primim e, adesea, deficitara in domeniul emotional.

Astfel, o seama de afectiuni psihosomatice precum ulcere gastrice, hipertiroidie, impotenta, diabet, colon iritabil, crize de astm, manifestari dermatologice tip alergie, eczeme si psoriazis, aritmii cardiace, infertilitate, afectiuni ORL, afectiuni ginecologice, boli cronice, obezitate, sunt, de fapt, expresia unui dezechilibru al sistemului nervos provocate de stres, conflicte, depresie, fiind o manifestare fizica a tulburarilor emotionale neexprimate (furie, stres, anxietate, frica, singuratate). Aceste tulburari produc in corp eliberarea unor substante chimice (endorfine, adrenaline), iar atunci cand aceste emotii nu sunt exprimate ele provoaca afectiuni.

Psihoterapia Psihosomatica are ca obiectiv rezolvarea factorilor psihologici ai afectiunilor, recunoscand influenta mintii asupra corpului si a corpului asupra mintii.

Metodele psihoterapeutice in psihosomatica sunt : Psihoeducatie, Hipnoza clinica, Psihoterapie Ericksoniana, exercitii de respiratie profunda, tehnici de relaxare, imageria ghidata, managementul stresului, Psihoterapie cognitiv-comportamentala.

Receive all updates via Facebook.

Just click the button below.